Managed hosting door True

F-Secure ontdekt 18 lekken in IP-camera's Foscam

 

cybersecurity

De Finse ict-beveiliger F-Secure zegt achttien kwetsbaarheden in twee ip-camera’s van het merk Foscam te hebben ontdekt. Dit maakt de apparaten gevoelig voor cyberaanvallen. Het gaat om de modellen Opticam i5 HD en de Foscam C2.

De Chinese fabrikant Foscam maakt ip-camera’s, waarvan sommige onder andere merknamen worden verkocht; één daarvan is Opticam. De twee modellen die F-Secure-onderzoeker Harry Sintonen ontleedde zijn de Opticam i5 HD en de Foscam C2.

In totaal ontdekte Sintonen achttien kwetsbaarheden in de onderzochte ip-camera’s. De lekken maken voor een hacker mogelijk om de camera en de videofeed vanaf een afstand te besturen, maar ook om bestanden te uploaden en downloaden naar en van de ingebouwde server. Als een camera in een local area network (lan) is geplaatst, kan de aanvaller zelfs toegang krijgen tot heel het netwerk en bijbehorende bronnen, aldus de Fin.

Volgens hem is het aannemelijk dat de lekken ook voorkomen in andere Foscam-producten. Foscam werd enkele maanden geleden door F-Secure op de hoogte gebracht van de lekken, maar tot op heden zijn deze nog niet gerepareerd. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6036583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×