Managed hosting door True

Belgische banken de mist in met dnssec

 

De Belgische bankensector loopt sterk achter op het gebied van dnssec-beveiliging. Slechts één procent van de onderzochte domeinnamen heeft zo'n digitale handtekening, stelt de nieuwswebsite Domeinnaam.tips na eigen onderzoek vast.

Banken die de extra beveiligingslaag niet instellen, stellen hun klanten bloot aan online-gevaren. Internetcriminelen kunnen internetgebruikers omleiden naar een nepsite die niet te onderscheiden is van de echte website van een bank en aan de haal gaan met persoonlijke gegevens, aldus de nieuwssite Domeinnaam.tips.

Dnssec is een beveiligingsuitbreiding op het Domain Name System (DNS). Het voegt een versleutelde handtekening toe aan de DNS-gegevens van een domeinnaam en voorkomt dat internetgebruikers worden omgeleid naar nepsites.

'Banken bieden online-diensten aan zoals internetbankieren. Het gaat over geld en vertrouwelijke informatie van klanten. Dus is het cruciaal dat gebruikers van die diensten op de juiste website terechtkomen', stelt internetregistratiedienst DNS Belgium in een reactie.

Toch is de bankensector niet de enige verantwoordelijke partij voor dit echec. De beheerder van de .be-zone, internetaanbieders en registrars zijn allemaal een belangrijke schakel in de keten van dnssec-validatie, aldus Domeinnaam.tips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6054544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.