Belgische banken de mist in met dnssec

Dit artikel delen:

De Belgische bankensector loopt sterk achter op het gebied van dnssec-beveiliging. Slechts één procent van de onderzochte domeinnamen heeft zo'n digitale handtekening, stelt de nieuwswebsite Domeinnaam.tips na eigen onderzoek vast.

Banken die de extra beveiligingslaag niet instellen, stellen hun klanten bloot aan online-gevaren. Internetcriminelen kunnen internetgebruikers omleiden naar een nepsite die niet te onderscheiden is van de echte website van een bank en aan de haal gaan met persoonlijke gegevens, aldus de nieuwssite Domeinnaam.tips.

Dnssec is een beveiligingsuitbreiding op het Domain Name System (DNS). Het voegt een versleutelde handtekening toe aan de DNS-gegevens van een domeinnaam en voorkomt dat internetgebruikers worden omgeleid naar nepsites.

'Banken bieden online-diensten aan zoals internetbankieren. Het gaat over geld en vertrouwelijke informatie van klanten. Dus is het cruciaal dat gebruikers van die diensten op de juiste website terechtkomen', stelt internetregistratiedienst DNS Belgium in een reactie.

Toch is de bankensector niet de enige verantwoordelijke partij voor dit echec. De beheerder van de .be-zone, internetaanbieders en registrars zijn allemaal een belangrijke schakel in de keten van dnssec-validatie, aldus Domeinnaam.tips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.