3M: Te weinig voorzorg tegen 'visual hacking'

Dit artikel delen:

Uit onderzoek van het Ponemon Institute naar 'visual hacking’, het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm, blijkt dat bijna elke respondent wel eens het idee heeft dat er iemand mee gluurt op zijn of haar scherm. Dat was voor meer dan de helft echter geen reden om belangrijke informatie te beveiligen bij het werken in het openbaar.

Het onderzoek werd namens technologiebedrijf 3M uitgevoerd. Het Ponemon Institute hield een reeks interviews met mensen die in het openbaar op hun laptop werkten, zoals in een café of hotellobby.

Daarbij zei 87 procent van de ondervraagden last te hebben gehad van meegluurders op het scherm. Zo'n driekwart van de respondenten zei per ongeluk iets op het scherm van iemand anders te hebben gezien dat zij niet hadden mogen zien. Meer dan de helft gaf toe geen stappen te hebben ondernomen om belangrijke informatie te beveiligen bij het werken in het openbaar.

De nieuwe Europese privacywetgeving GDRP, die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is, legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties als het gaat om privacy. Ook visuele privacy valt hieronder. Peter Barker, manager marktontwikkeling bij 3M in Europa, stelt: 'Mensen weten dat visueel hacken een risico vormt, maar toch nemen veel organisaties geen voorzorgsmaatregelen. Jammer, want visuele privacy is makkelijk en goedkoop te beveiligen, simpelweg door het installeren van privacy-filters op alle beeldschermen.'

Infosecurity

Op de vakbeurs Infosecurity gaat 3M (hal 1 stand A041) in op het belang van visuele privacy. Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vinden plaats op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs. Tickets zijn gratis. U kunt zich hier registreren

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T11:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.