Atos doet overnamebod van 4,3 miljard op Gemalto

Dit artikel delen:
Veiling

De Franse it-dienstverlener Atos wil securityleverancier Gemalto overnemen. Daarvoor heeft het bedrijf een overnamebod van 4,3 miljard euro gedaan. Gemalto heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en is genoteerd op de Amsterdamse beurs. Daarnaast heeft het een beursnotering in Parijs. De Gemalto-directie bekijkt het voorstel en geeft uiterlijk 15 december 2017 een reactie op het bod.

Atos heeft naar eigen zeggen alle belangen van zowel de aandeelhouders, werknemers en klanten in overweging genomen. Het Franse bedrijf benaderde de Raad van Bestuur van Gemalto op 28 november van dit jaar met het overnamebod. Met het oog op de invloed op Gemalto’s aandelen, besloot Atos het overnamevoorstel op 11 december 2017 openbaar te maken. Hiermee hoopt de dienstverlener dat Gemalto ingaat op het bod.

Atos-ceo Thierry Breton zegt dat de it-dienstverlener Gemalto ‘met veel interesse volgt’. Hij verwacht dat de beide bedrijven aanvullend op elkaar zijn op het gebied van cybersecurity en digitale dienstverlening in Europa. Ook meent hij dat de ondernemingen eenzelfde dna hanteren. Dat moet een goede basis vormen om Atos en Gemalto samen te voegen.

Gemalto laat weten dat het bod van Atos geldig is tot en met 15 december 2017 en dat de directie voor die tijd een reactie geeft. Daarvoor doet het bedrijf in de komende dagen een beroep op zijn financiële en juridische adviseurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-12T09:47:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.