Palo Alto oefent cyberaanvallen in eigen kantoor

Dit artikel delen:

Netwerkbeveiliger Palo Alto Networks heeft in het EMEA-kantoor in Amsterdam een ruimte geopend waar klanten hun securitypersoneel kunnen trainen in cybersecurity. In die simulatieruimte worden cyberaanvallen nagebootst. De ruimte maakt deel uit van het initiatief Cyber Range. Na Amsterdam worden soortgelijke ruimten ingericht op kantoren in de VS, Azië en de Pacifische-regio.

Cyber Range Amsterdam

De Cyber Range-ruimte in Amsterdam werd geopend door de raad van bestuur en ceo Mark McLaughlin. Het initiatief draait om een interne ruimte waarin klanten van Palo Alto Networks simulaties kunnen uitvoeren met cyberaanval-oefeningen en hiermee hun securityprofessionals kunnen trainen. De aanvalsscenario's worden geschreven door een team ontwikkelaars uit hoofdvestiging in de Verenigde Staten.

Volgens de beveiliger vult het programma Cyber Range bestaande securitydiensten aan doordat het een realistische omgeving biedt en kunnen klanten er getraind worden in de laatste ontwikkelingen binnen cybersecurity. Ze leren onder andere hoe ze moeten omgaan met de meest recente dreigingen en krijgen training hoe ze hun weerbaarheid tegen georganiseerde digitale misdaad kunnen verhogen. 

Ook worden ze getraind in verbetering van de interne communicatie en beveiligingsprocessen bij incidenten. 

Cyberskills zijn schaars'

Volgens Palo Alto Networks-ceo Mark McLaughlin kunnen cyberdreigingen alleen de kop in worden gedrukt als organisaties beschikken over innovatieve technologie, kundige securitymedewerkers en bestrijding volgens een bewezen aanpak. 'Cyberskills zijn op het moment schaars. Daarom werken we samen met klanten om securityprofessionals het vermogen en de tools te geven om succesvolle cyberaanvallen wereldwijd te voorkomen.'

De faciliteit in het EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam is de eerste permanente Cyber Range-locatie. Later in 2018 wordt op andere kantoren vergelijkbare ruimten ingericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-16T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.