Wolters Kluwer ziet omzet en winst stijgen in 2017

Dit artikel delen:
Stijging

Wolters Kluwer draaide in 2017 een omzet van 4,4 miljard euro. Dat is een groei van 3 procent ten opzichte van 2016. Toen bedroeg de omzet 4,3 miljard euro. Aan het eind van de streep realiseert het informatieconcern een winst van 671 miljoen euro; een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor (490 miljoen euro).

Gekeken naar de inkomsten per regio, is Noord-Amerika goed voor 61 procent van de totale omzet. Daar werd een organische groei van 4 procent gerealiseerd. De omzet uit Europa bedraagt 31 procent van de totale inkomsten; een groei van 2 procent. Deze regio lijkt een stijgende lijn te laten zien, aangezien het in 2015 nog een omzetdaling van 1 procent draaide. De verbetering komt in 2017 vooral door de Governance, Risk & Compliance-divisie. De regio ‘Azië en overige’ is tot slot goed voor 8 procent van de inkomsten. Hier werd een stijging van 6 procent gerealiseerd.

Overnames en verkopen

Recente artikelen over :

In 2017 heeft Wolters Kluwer diverse overnames gedaan en bedrijven afgestoten. In maart werd het Italiaanse softwarebedrijf Tagetik gekocht. Daar werd driehonderd miljoen euro voor neergelegd. In september werd het Belgische Adsolut overgenomen. Dat bedrijf levert tools voor de samenwerking en uitwisseling van gegevens tussen belastingadviseurs en accountants en hun cliënten.

Een maand later, oktober 2017, werd het bedrijfsonderdeel Corsearch voor 140 miljoen dollar verkocht aan investeerdersgroep Audax Private Equit. Een verkoop waar Wolters Kluwer in april al onderzoek naar deed. In 2018 gaat de verkoop van bedrijfsonderdelen verder. Zo werd in januari Provation Medical, een onderdeel van de zorgdivisie, voor 150 miljoen euro afgestoten aan de Amerikaanse investeerder Clearlake Capital Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T10:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.