Ai-cybersecuritybedrijf Vectra haalt 29 miljoen op

Onderneming opent nieuw r&d-center in Dublin

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Vectra heeft 29 miljoen euro (36 miljoen dollar) opgehaald in een laatste investeringsronde geleid door private-equity fonds Atlantic Bridge. De onderneming, die kunstmatige intelligentie inzet om cyberaanvallen te herkennen, gaat het geld inzetten om zijn ai-platform Cognito verder te ontwikkelen en de sales en marketing wereldwijd uit te breiden. Ook opent Vectra een nieuw r&d-centrum in het Ierse Dublin.

Het ai-platform van Vectra, Cognito, heeft als doel om verstopte en onbekende aanvallers te vinden voordat ze schade aan kunnen richten. Het platform gebruikt hiervoor data afkomstig uit de cloud en on premise en gebruikersdevices en IoT-apparaten. Op deze manier kan de cybercrimineel zich volgens Vectra ‘nergens verstoppen.’

Naast Atlanci Bridge zijn ook het Ireland Strategic Investment Fund (ISIF) en Nissho Electronics betrokken bij de kapitaalinjectie, net als terugkerende investeerders Khosla Ventures, Accel Partners, IA Ventures, AME Cloud Ventures, DAG Ventures en Wipro Ventures. In totaal is er al ruim 99 miljoen euro (zo’n 123 miljoen dollar) in de onderneming ingebracht.  

Nieuw r&d-centrum in Dublin

Vectra maakt daarnaast bekend dat het een nieuw r&d-centrum opent in het Ierse Dublin. Dit centrum moet ervoor zorgen dat de onderneming snel zijn productportfolio uit kan breiden en daarbij tot honderd nieuwe banen binnen vijf jaar in de stad creëert. Het cybersecuritybedrijf heeft al r&d-centra in San Jose (Californië), Austin (Texas) en in Cambridge (Massachusetts).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-26T11:08:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.