Telindus neemt securityleverancier ION-IP over

Dit artikel delen:

Telindus neemt managed security provider ION-IP uit Veenendaal over. Hiermee breidt de Utrechtse netwerkleverancier zijn securityportfolio uit, een markt waar het bedrijf in wil groeien. ION-IP maakte onderdeel uit van Value Creation Capital. Die it-investeerder uit Bilthoven verkoopt zijn aandelen aan Telindus, een dochteronderneming van het Belgische Proximus. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Telindus is een leverancier op het gebied van access, connectiviteit en datacenteroplossingen in combinatie met managed services en multi-vendor support. Het is een dochteronderneming van het Belgische telecombedrijf Proximus.

Het bedrijf werkt al jaren samen met ION-IP, een Veenendaalse specialist op het gebied van it-security en applicatieperformance. Die organisatie bestaat 28 jaar en heeft twintig security- en performance-experts in dienst. Zij bedienen klanten in de zakelijke dienstverlening, telecom, financiële, zorg- en overheidsmarkt.

ION-IP, voorheen in beheer van de Bilthovense investeerder Value Creation Caprital, komt nu in handen van Telindus. De organisatie heeft de laatste jaren de strategie gericht op het managed aanbieden van security- en application performance-oplossingen. Deze koers blijft gehanteerd onder de vleugels van Telindus.

De overname geeft Telindus-klanten toegang tot deze dienstverlening. Anderzijds brengen de it-infrastructuurkennis en het security operations center (soc) van Telindus nieuwe mogelijkheden voor ION-IP om klanten meer end-to-end diensten te bieden.

‘Telindus wil fungeren als een one-stop-shop voor een veilige infrastructuur. Met de overname van ION-IP zetten we daarin een belangrijke stap’, vertelt Geert Degezelle, algemeen directeur bij Telindus. ‘Daarnaast sluit de overname aan bij onze focus op security en managed security services en is het een logische stap na de start van Davinsi Labs Nederland.’

ION-IP is leverancier van onder meer Palo Alto Networks (Platinum Partnerstatus) en F5 Networks (Guardian en Gold Partnerstatus).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-27T11:32:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.