Update voor Drupal 7 en 8 wegens securitylek

Dit artikel delen:
Drupal

Het Drupal Security Team heeft zowel Drupal 7 als 8 een beveiligingsupdate gegeven. Hiermee wordt een beveilingslek dat in beide oorspronkelijke versies voorkomt gedicht.Wat Drupal exact met een ‘beveiligingslek met hoog risico’ bedoelt, wordt niet duidelijk. De Stichting Drupal Nederland is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

‘Voor de Drupal-gemeenschap is veiligheid een uitermate belangrijk onderwerp. Het gespecialiseerde Drupal Security Team zorgt ervoor dat lekken die gevonden worden gedicht worden en dat de communicatie over de lekken gecoördineerd verloopt. Pas als een lek is gedicht, wordt het bestaan ervan gecommuniceerd. Zo wordt de kans dat potentiële misbruikers een voorsprong krijgen op de ontwikkelaars die het lek moeten dichten geminimaliseerd’, aldus het beveiligingsteam in een persbericht.

Eigenaren van Drupal-sites wordt aangeraden hun sites meteen te (laten) updaten. De Stichting Drupal Nederland adviseert gebruikers contact op te nemen met de bouwer van de betreffende website.

Drupal

Drupal is het open source cms en -framework dat geschikt is voor het bouwen van websites, multi-sites en (mobiele) applicaties. Het draait op meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van het Witte Huis, Harvard University, de Verenigde Naties (WFP) en NBC.

Drupal is opgericht door Dries Buytaert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T10:48:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.