Thoma Bravo stapt in bij ict-beveiliger Logrhythm

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Het Amerikaanse private equity-bedrijf Thoma Bravo, dat niet-beursgenoteerde ondernemingen financiert, neemt het onder meer in Schiphol gevestigde Logrhythm over. Dit is een specialist in beveiligings- en evenementmanagement-oplossingen met het hoofdkantoor in het Amerikaanse Boulder. Thoma Bravo zegt een meerderheidsbelang te hebben genomen, over de hoogte van het bedrag zijn geen verdere financiële mededelingen gedaan.

Logrhythm is opgericht in 2003 en heeft meerdere kantoren verspreid over zes continenten. Het bedrijf is specialist op het gebied van zogeheten security Information & event management-oplossingen (siem). Hiermee helpt het bedrijf klanten bij het beschermen van hun cloud-, fysieke en virtuele infrastructuren voor zowel it-bedrijven als it-omgevingen.

Het bedrijf claimt met zijn software het netwerkbeheer te kunnen monitoren op verdacht gedrag om zo bedreigingen snel te kunnen detecteren en te neutraliseren ('security intelligence'). De software wordt onder andere gebruikt bij security operations centers (soc's). 

Met de investering van Thoma Bravo wil Logrhythm wereldwijd operationeel verder uitbreiden en extra geld steken in productontwikkeling. Naar verwachting wordt de transactie afgerond in het derde kwartaal van dit jaar. 

De Amerikaanse investeerder Thoma Bravo richt zich op de softwarebranche en technologische dienstverlening. Een aantal bedrijven uit het vroegere en huidige portfolio zijn Datatel, Digital Insight, Sonicwall, Barracuda Networks, Compuware en SolarWinds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-04T09:09:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.