Fortinet is koploper in firewalls

Dit artikel delen:

De markt voor firewalls is erg specifiek. Maar wie is in ons land marktleider? En hoe ziet die markt eruit? Een ding is zeker: Fortinet staat bovenaan.

Voor alle zekerheid: het gaat hier om de hardware firewall. En net qua hardware lijkt die firewall wat terrein te moeten prijsgeven in het Belgische zakenleven. Dit blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile, op vraag van Computable. Hierbij werden 2500 it-beslissers van Belgische organisaties met meer dan vijftig medewerkers zijn ondervraagd, en dit zowel in de publieke als in de privésector.

Ongeveer 45 procent van de locaties benoemt in 2018 hardware op dit gebied, terwijl dit zes jaar terug nog circa 54 procent was. 'Van de geïnventariseerde netwerkcomponenten komen we in absolute getallen gemeten hardware firewalls het minst tegen', stelt Computer Profile vast.

Marktaandelen

Het beeld van de gebruikte hardware (zie onderstaande grafiek) is hier divers. Fortinet neemt de eerste plaats in. Van alle aangetroffen hardware firewalls is 20 procent een product van Fortinet. 

Cisco neemt de nummer twee positie in. Maar ook WatchGuard, Juniper, Check Point en Palo Alto kennen hier een aanzienlijk aandeel in het totaal. 

Wie wint?
Ook al is de markt druk bevolkt, op lange termijn zijn er duidelijke evoluties. De trendlijn van de laatste zes jaar laat een duidelijke toename voor Fortinet en Palo Alto zien, een kleine daling voor Cisco en een daling voor WatchGuard en Juniper.

Op vrijdag 9 november brengen we met Computable een analyse van de markt voor netwerkapparatuur, en dit zowel voor vaste als draadloze netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-30T11:35:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.