Huawei opent securitycentrum in Brussel

Dit artikel delen:

Huawei heeft een zogeheten Cyber Security Transparency Center in Brussel geopend. Dit centrum moet de samenwerking tussen organisaties op het gebied van cyberveiligheid versterken, om zo tot nieuwe cybersecurity-normen te komen. Het centrum is toegankelijk voor overheidsinstanties, ict-experts, brancheverenigingen en organisaties.

De inzet van nieuwe technologieën en het gebrek aan de bijbehorende technische normen en wetgeving zorgt voor nieuwe cybersecurity-uitdagingen. Om hier antwoord op te bieden, open Huawei een zogeheten Cyber Security Transparency Centre in Brussel. Dit centrum moet de communicatie tussen overheidsinstanties, technische experts, brancheverenigingen en organisaties stimuleren om zo gezamenlijk tot nieuwe securitymaatregelen te komen.

Drie doelen

Het centrum heeft drie doeleinden. Ten eerste toont het zijn werkwijze voor zijn producten en oplossingen op het gebied van cybersecurity. Het demonstreert hoe dit wordt toepast in gebieden zoals 5G, internet of things en cloud computing.

Daarnaast wil Huawei de communicatie met zijn belanghebbenden verbeteren door het gesprek aan te gaan over cybersecurity-strategieën. De Chinese organisatie gaat hiervoor samen met industriële partners beveiligingsstandaarden en verificatiemechanismen onderzoeken, bevorderen en ontwikkelen. Dit met het doel om technologische innovatie op het gebied van cyberbeveiliging in de sector te vergemakkelijken.

Tot slot levert Huawei zijn klanten de een platform om de producten en diensten van Huawei te testen en verifiëren.

‘De opening van het Cyber Security Transparency Centre in Brussel toont on betrokkenheid op het gebied van cybersecurity voor overheden, klanten en andere partners in Europa. Ook moet het de samenwerking vereenvoudigen’, luidt het bij de organisatie.

Onder vuur

Huawei ligt wereldwijd onder vuur. Verschillende landen vermoeden dat de fabrikant spionage door de Chinese overheid mogelijk maakt. Hoewel Huawei en Peking de aantijgingen ontkennen, doen inmiddels verschillende landen onderzoek naar de risico's van Huawei-telecomapparatuur en de aanleg van 5G-netwerken door het Chinese bedrijf, waaronder Nederland en België, of hebben zelfs al een ban uitgesproken, zoals Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-06T10:26:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.