Asco nu al twee weken toe door cyberaanval

Dit artikel delen:
vliegtuig

Het Zaventemse bedrijf Asco ligt nog tot eind deze week stil door een ransomware-aanval. Asco ligt nu al twee weken plat. Technische werkloosheid wordt ingeroepen.

Het luchtvaartbedrijf blijft nog zeker tot en met zondag grotendeels dicht na een cyberaanval. De directie van Asco, dat onderdelen voor vliegtuigen fabriceert en werkt voor Boeing en Airbus, heeft de tijdelijke werkloosheid opnieuw verlengd. Dat heeft het de werknemers laten weten.

Vicky Welvaert, hr-manager van Asco, stelde begin deze week nog dat de systemen geleidelijk heropgestart zouden worden. Intussen waren al een beperkt aantal werknemers weer aan de slag. Maar de problemen zijn nog lang niet van de baan. Bij de RVA werd het statuut van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aangevraagd.

Asco stelt in totaal 1.500 mensen te werk, van wie ongeveer duizend in Zaventem. De rest werkt in vestigingen in de VS, Duitsland en Canada. Ook in die vestigingen werden de activiteiten als gevolg van de cyberaanval volledig stilgelegd.

Het geeft aan hoe ernstig de gevolgen zijn van de cyberaanval bij Asco. Intussen circuleren in de markt signalen dat het bedrijf niet altijd voldoende aandacht zou hebben besteed aan it-security. Wie achter de hacking met ransomware zit, is nog onbekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T10:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.