Eagle Eye en Salto openen deuren via cloudvideo

Dit artikel delen:

Op afstand regelen wie welke deur mag openen en er zeker van zijn dat geen ongenode gasten binnenkomen. Dat is het idee achter de samenwerking tussen Eagle Eye Networks en Salto Systems. Het Spaanse Salto integreert daartoe het cloudgebaseerde videomonitoringsysteem van Eagle Eye in zijn eigen Keys-as-a-service-toepassing.

De aangekondigde partnerschap biedt aanzienlijke voordelen voor organisaties die zoeken naar een integratie tussen video- en toegangscontrole, aldus de twee partners. Zij kunnen de diensten van zowel Salto als Eagle Eye gebruiken vanuit één interface.

Salto levert via de cloud een draadloos toegangscontrolesysteem waarbij je het openen en sluiten van deuren regelt en daarvan een logboek kan raadplegen. De toepassing werkt met een online portal en een mobiele app. In het systeem geef je gebruikers eenvoudig rollen en toegangsrechten. Gebruikers moeten zich bij elke deur identificeren met een druppel of pasje.

Salto heeft vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zit Salto KS, het bedrijfsonderdeel dat het product Key-as-a-service ontwikkelt.

Videobewaking via de cloud

Eagle Eye Networks biedt beveiligde videobewaking vanuit de cloud. Tussen de camera’s en de cloud zit een zogeheten bridge, een kastje dat hackers tegenhoudt. Het systeem koppelt aan de hand van api's (application protocol interface) met systemen, dashboards, analyses en verkooppunten van derden. Hierdoor kunnen organisaties zonder hoge investeringen bijvoorbeeld hun bestaande bewakingscamera's blijven gebruiken. De videobewakingstool is toegankelijk via de browser en een mobiele app.

Eagle Eye werd opgericht in 2010 en heeft vestigingen in Austin, Amsterdam Zuidoost en Tokio. Computable sprak eerder dit jaar met Dean Drako, oprichter van Eagle Eye Networks. Hij vertelde dat cloud computing videobewaking slim maakt. Drako is eveneens medeoprichter van Barracuda Networks, leverancier van netwerk- en cloudbeveiligingsproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T16:30:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.