Capital One-hacker verdacht van nog eens 30 kraken

Dit artikel delen:

De vrouw die wordt verdacht van de hack bij de Amerikaanse bank Capital One, heeft vermoedelijk meer dan dertig andere bedrijven gehackt en daar uiteenlopende data gestolen. Dat schrijft ZDNet op basis van rechtbankdocumenten.

De Amerikaanse overheid onderzoekt de rooftocht van de 33-jarige vrouw die eind vorige maand door de FBI werd opgepakt als verdachte voor de Capital One-hack. De servers in haar woning zijn geanalyseerd en hieruit blijkt dat de Capital One-hack slechts een klein onderdeel is van de criminele activiteiten van de vrouw.

De onderzoekers troffen ‘meerdere terabytes aan data’ aan, dat afkomstig is van nog minimaal dertig andere bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties. Betrokken functionarissen zeggen dat de aangetroffen gegevens ‘aanzienlijk variëren’, zowel in de soorten data als de hoeveelheid. Op basis van beschikbare informatie lijkt het niet om persoonsgegevens te gaan.

In de gerechtelijke documenten staat niet vermeld welke andere dertig bedrijven zijn gehackt. Volgens andere bronnen gaat het om bedrijven zoals Unicredit, Vodafone, Ford, Michigan State University en het Ohio Department of Transportation.

Het onderzoek loopt nog. De overheid wil vastleggen waar Thompson de gegevens op haar thuisserver van heeft gestolen. Dit met het doel om een extra aanklacht tegen de cybercrimineel in te dienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-15T09:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.