Ethische hacker beveiligt voor goede doel

Dit artikel delen:
Investering

De ethische hacker Inti De Ceukelaire stort geld aan het goede doel telkens als iemand zijn of haar profiel (beter) afschermt aan de hand van tweestaps-authenticatie. Na een kleine week staat de teller op een kleine 1.300 accounts die al extra zijn beveiligd.

Beveilig je je profiel via Staptwee.be, dan schenkt De Ceukelaire twee euro aan Levensloop. Met deze opmerkelijke campagne verenigt de bekende ethische hacker twee van zijn activiteiten. Enerzijds is De Ceukelaire peter van Levensloop, het event dat geld inzamelt voor de Stichting tegen Kanker en binnen elf dagen plaatsvindt.

Anderzijds komt hij als beveiligingsexpert meer en meer in aanraking met slachtoffers wiens profiel of e-mail inbox zijn gehackt. ‘De kans dat jouw wachtwoord ooit gestolen wordt, is groot. Hoe sterk het ook mag zijn. Wacht niet tot je gehackt wordt om je account extra te beveiligen’, is zijn boodschap.

Tweestaps-authenticatie

Door tweestaps-authenticatie aan te zetten, kan de eigenaar, zo benadrukt de hacker, tijdens het aanmelden beter bewijzen dat hij de persoon is die hij zegt te zijn, bijvoorbeeld via een code die naar de mobiele telefoon gestuurd wordt.

Qua accounts worden de meest populaire toepassingen gesuggereerd: Gmail, Outlook, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Snapchat. Tweestaps-authenticatie kan via sms of via een app op de telefoon.

Initiatiefnemers

Per deelnemer doneren de initiatiefnemers twee euro aan de Levensloop Aalst voor de Stichting tegen Kanker. Op dit moment is er vijfduizend euro voorzien. Niet enkel De Ceukelaire sponsort de actie, maar ook Intigriti, the Security Factory, NVISO en Davinsi Labs doen dat.

Na een kleine week staat de teller op een kleine 1.300 accounts die extra zijn beveiligd. Goed voor ruim 2.500 euro dat wordt geschonken. Meer info over het initiatief op Staptwee.be.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-23T10:58:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.