Investeerder Thoma Bravo doet bod op Sophos

Dit artikel delen:
Dollars

De Amerikaanse technologie-investeerder Thoma Bravo heeft een bod van bijna vier miljard dollar uitgebracht op Sophos. Deze van oorsprong Britse leverancier van it-beveiligingssoftware staat nu nog aan de beurs genoteerd. Het bestuur van Sophos steunt de overname die nog wel door de toezichthoudende autoriteiten moet worden goedgekeurd.

Thoma Bravo richt zich als kapitaalverstrekker op softwareleveranciers en tech-dienstverleners. Investeringen op it-beveiligingsvlak van de laatste jaren waren onder andere in Veracode, Logrhythm, Barracuda Networks en McAfee (minderheidsaandeelhouder).

De acquisitie betekent een versterking van het portfolio in de cybersecuritymarkt. Sophos levert zowel endpoint- als firewall/netwerkproducten en lanceerde onlangs zijn Managed Threat Response (MTR), een volledig beheerde dienst voor het opsporen en neutraliseren van bedreigingen. De dienst combineert Sophos' Intercept X Advanced-software voor endpointdetectie en -respons met machine learning en expertanalyse. Overigens verkoopt het bedrijf ook nog hardwareproducten, waaronder netwerkfirewalls en draadloze toegangspunten.

Naast investeringen in nieuwe technologie steekt de softwareleverancier de laatste jaren veel geld in het naar de cloud brengen van zijn beveiligingsproducten. Met het extra kapitaal van Thoma Bravo is deze overstap te versnellen.

Kanaal

Sophos verkoopt zijn producten via het kanaal van distributeurs, wederverkopers en managed service providers. Het claimt via deze constructie met ongeveer 47.000 partners zo'n vierhonderdduizend organisaties te bedienen in ruim honderdvijftig landen. Het afgelopen jaar behaalde het bedrijf uit Oxford een omzet van 711 miljoen dollar en een nettowinst van 27 miljoen dollar. Er werken ruim drieduizend man bij Sophos; in de Benelux betreft het circa dertig man en met een kantoor in Breda.

Het ruim dertig jaar oude bedrijf bracht in 2015 een deel van zijn aandelen naar de Londense aandelenbeurs om extra kapitaal te vergaren ter ondersteuning van de onstuimige groei. Een aanzienlijk deel is nog steeds in handen van de oprichters Jan Hruska en Peter Lammer alsook van investeerder Apax, dat in 2010 een meerderheid van het bedrijf in handen kreeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T11:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.