Wie levert uw firewall?

Dit artikel delen:

Wat hebben Dell, Cisco, Check Point, Fortinet en Sophos met elkaar gemeen? Ze duiken op in de Belgische top tien van populaire fabrikanten van firewalls. Maar wie is marktleider in ons land?

Het gebruik van hardware firewalls bij Belgische organisaties neemt geleidelijk af. Vorig jaar had 45 procent van de ondervraagde locaties deze in huis tegen 42,7 procent in 2019.

Dit blijkt uit een marktanalyse van Smart Profile op vraag van Computable België. Hierbij werden 2.700 beslissers van Belgische organisaties met meer dan vijftig medewerkers ondervraagd naar het gebruik van netwerkapparatuur, waaronder netwerkbeveiliging.

Fortinet marktleider in hardware firewalls

Fortinet voert met een aandeel van 24 procent de markt aan. Cisco volgt met veertien procent en Watchguard neemt elf procent voor zijn rekening, gevolgd door respectievelijk CheckPoint en Juniper, beide rond de tien procent.

Sinds Fortinet in 2016 de leiderschapspositie overnam is de top vijf met leveranciers van hardware-firewalls onveranderd gebleven. Meer, in vergelijking met vorig jaar staan exact dezelfde partijen in de top tien.

Toch zijn er stijgers en verschuivingen. De voorsprong van Fortinet op Cisco neemt bijvoorbeeld toe. Check Point springt over Juniper naar de vierde plek. Barracuda Networks stond vorig jaar nog op plaats tien, maar springt dit jaar over Onespan (Nu AXS Guard) en Dell naar nummer acht. Al blijven diep in de top tien de onderlinge verschillen beperkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T11:11:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.