Hackers stelen persoonsgegevens van politieschool

Dit artikel delen:
politie

De politieschool van Oost-Vlaanderen, Paulo, is dit voorjaar gehackt. De cybercriminelen braken in op de schoolwebsite en kregen toegang tot adressen, gsm-nummers en bankrekeningnummers van magistraten en politiemensen die er lesgeven. Er zijn naar verwachting minimaal honderd slachtoffers. Het parket is een onderzoek gestart naar deze hack. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De provincie Oost-Vlaanderen beheert de politieschool. De website wordt echter beheerd door een externe partij. De provincie vermoedt dat die partij de site niet afdoende heeft beveiigd en laat weten dat  er inmiddels bijkomende veiligheidsmaatregelen zijn genomen. ‘Perfectie bestaat niet, maar we denken dat onze site nu toch beter beschermd is.’

Er wordt gespeculeerd dat de hack door een buitenlandse veiligheidsdienst is uitgevoerd om greep te krijgen op het Belgische veiligheidsapparaat. Provincie Oost-Vlaanderen zegt tegen Het Nieuwsblad dat dit onwaarschijnlijk is en stelt dat de cybercriminelen vooral op geld uit zijn.

De hack vond al in dit voorjaar plaats en de hackers zijn inmiddels een phishingactie gestart waarbij zo’n vijftig slachtoffers een sms’jes krijgen om hun bankcode af te geven in verband met een veiligheidscheck.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-23T11:50:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.