Avepoint scoort 200 miljoen dollar aan extra kapitaal

Dit artikel delen:

Avepoint, een Amerikaanse ict-leverancier van backup- en governance-oplossingen, haalt tweehonderd miljoen dollar aan kapitaal op. De kapitaalverhoging, in de vorm van minderheidsaandelen, moet de wereldwijde groei en uitbreiding van het bedrijf stimuleren.

Dit is de derde investeringsronde van Avepoint. Deze werd geleid door TPG Sixth Street Partners. Tijdens de kapitaalverhoging stappen nieuwe investeerders in het bedrijf. Enkele bestaande investeerders verhogen het aantal aandelen in Avepoint. Deze investeringsronde moet leiden tot een gedeeltelijke herkapitalisering bij lange termijn-aandeelhouders.

Avepoint gebruikt de investering om zijn kanaalaanbod te vergroten. Via distributiepartners, zoals Ingram Micro en TechData, biedt de organisatie managed service providers (msp’s) tools om de Office 365-omgevingen van hun kleine en middelgrote zakelijke klanten beter te migreren, te beheren en te beveiligen. Avepoint wil de komende twee jaar meer dan veertigduizend klanten optekenen via het kanaal.

De organisatie blijft onder leiding staat van het senior management team, waaronder medeoprichters en co-ceo's Kai Gong en Tianyi Jiang. TPG Sixth Street Partners treedt te tot de raad van bestuur.

Avepoint is in 2001 opgericht en heeft zijn hoofdkwartier in het Amerikaanse Jersey City. Het heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Singapore, Australië, Nederland, België, China, Japan, de Filippijnen.

Avepoint zegt dat ruim 16.000 bedrijven en zeven miljoen SharePoint- en Office 365-gebruikers wereldwijd vertrouwen op Avepoint-software en -diensten voor hun gegevensbeheer, -bescherming en -migratie.

Parkmobile

Naast deze investeringsronde, maakt Avepoint bekend dat het Parkmobile optekent als klant. Die aanbieder van digitaal parkeren neemt de Office 365 Backup-oplossing in gebruik om zo het backupbeheer van SharePoint en Outlook te vereenvoudigen en verbeteren en om een optimale veiligheid van gegevens te garanderen. De organisatie heeft vijfhonderd medewerkers in Europa, waarvan zo'n 230 in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T11:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.