Belgische ict-vakbeurzen verplaatst naar eind mei

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020 uitgesteld, uit bezorgdheid om coronavirus

Dit artikel delen:

De Belgische ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020 zijn uitgesteld en vinden nu in plaats van half maart op 27 en 28 mei 2020 plaats. Beursorganisator Jaarbeurs verplaatst het evenement in verband met het coronavirus. Eerder had een aantal exposanten laten weten af te zien van deelname aan de beurs in Brussel.

De beurshallen van Brussels Expo blijven leeg op 18 en 19 maart. Op deze dagen stond de Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020 gepland. In verband met het risico op besmetting met en verspreiding van het coronavirus (Covid-19) heeft de organisatie gekozen om het event te verplaatsen naar 27 en 28 mei.

Ruim honderddertig exposanten zouden aanwezig zijn op Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020. Zij worden vandaag geïnformeerd over het uitstel. Er werden ongeveer vijfduizend bezoekers verwacht. De beursorganisatie is in handen van Jaarbeurs, onder meer eigenaar van Computable.

'De bezorgdheid rond de huidige situatie groeide zowel bij de exposanten als de organisatie', laat de organisatie weten. 'Een toenemend aantal exposanten liet weten mogelijks niet aanwezig te zullen zijn vanwege het coronavirus. Ook vanuit het bedrijfsleven kwamen steeds meer bevestigingen binnen dat er intern een verbod geldt om beurzen, congressen en evenementen te bezoeken.'

Artificial Future

Thema van de beurs is en blijft Artificial Future. Wat betekent de inzet van kunstmatige intelligentie en machine learning voor organisaties, nu en in de toekomst? Op de beurs ook aandacht voor zes subthema’s: cloud computing, cyber security, datacenter & infrastructure optimisation, artificial & data intelligence, digital transformation en privacy, governance & risk management.

Jaarbeurs blijft de situatie op de voet volgen en evalueren. De organisatie zegt er vertrouwen in te hebben dat het volwaardig concept op 27 en 28 mei 2020 'in betere omstandigheden voor de partijen' kan doorgaan.

Afgelast, verplaatst of virtueel

Wereldwijd zijn al veel grootschalige techevenementen afgelast of verplaatst. De lijst is aanzienlijk en bevat onder meer het Mobile World Congress, Facebook F8, CloudFest, Infor Inspire, HP Reinvent, F5 Agility, Microsoft MVP Summit en Google I/O. Deutsche Messe verplaatst de nieuwe techbeurs Twenty2X van maart naar eind juni en de Hannover Messe van april naar juli. The Next Web Conference in Amsterdam-Noord verschuift van juni naar oktober. Google Next en Adobe Summit vinden enkel virtueel plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T15:00:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.