Erwin Geirnaert start nieuw securitybedrijf

Dit artikel delen:

Shift Left Security. Dat is de naam van het nieuwe beveiligingsbedrijf van Erwin Geirnaert, oprichter en voormalig ceo van Zion Security. De topman stelt het bedrijf in Leuven voor aan (potentiële) klanten en partners.

‘Software rules the world, but it can also ruin the world’, zo steekt Erwin Geirnaert van wal. Shift Left Security helpt ondernemingen bij het bouwen van beveiligde applicaties die draaien op Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en private clouds (vandaag nog altijd goed voor veertig procent van alle data). Een van de eerste klanten is NGData.

Een opvallende vaststelling is dat het risico op securityproblemen niet of amper groter is bij kmo’s dan bij corporate ondernemingen. Het zijn vooral de interne webapplicaties die hoog of kritische risico’s inhouden (veertig procent). Bij externe webtoepassingen is dat slechts een fractie minder (35 procent). Om de 75 tot 84 dagen duiken er nieuwe problemen op (mean time to failure). 

Risicomanager

Shift Left Security biedt een dashboard aan genaamd Yaro, dat staat voor Your AppSec Risk Officer, waarbij klanten zelf kunnen nagaan wat hun beveiligingsstatus is. Het maakt daarbij gebruik van Edgescan voor penetration testing. Andere tools zijn afkomstig van Orca Security, KnowBe4 en Sumo Logic wat sterke referenties heeft, zoals Netflix, Airbnb, Levis of AB-Inbev.  

‘Hoe moet je negotiëren met hackers?’ Het lijkt een nieuwe businesslijn te worden. Picanol gaf aan dat de gigantische cyberaanval slechts een miljoen euro gekost heeft. Dat was een zeer slecht signaal. Je reduceert security tot een cijfer in je boekhouding, terwijl security een deel van het dna van het bedrijf moet zijn. En communicatie speelt daarbij een sleutelrol,” aldus Erwin Geirnaert.

Zion Security

Geirnaert is oprichter van Zion Security en kon nu pas vrijuit gaan met z’n nieuw bedrijf wegens een non-competeverdrag. Securelink had in 2015 al de meerderheid van Zion gekocht en ging in februari vorig jaar voor de volledige overname. Zion Security telde toen twintig medewerkers, maar met Shift Left Security wil Erwin Geirnaert het deze keer samen met z’n vrouw Jessica Nieuwdorp kleinschalig houden. Er is al een medewerker gestart en er zullen misschien nog volgen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T08:37:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.