Na it-perikelen volgt cyberaanval bij tapijtgroep

Dit artikel delen:
Hacking

Het Belgische Desso, en moedergroep Tarkett, specialist in vloerbedekking, is getroffen door een cyberaanval. Eerder had de groep ook al te maken met it-problemen.

Het bedrijf uit Dendermonde, met zowat 350 medewerkers, is onderdeel van de grote Franse vloerbekledingsgroep Tarkett. De verkoop en productie van Tarkett, en Desso, zijn ernstig verstoord door een cyberaanval die eind april plaatsvond.

Zijn de websites van Tarkett en Desso wel bereikbaar, de it-systemen zijn daarentegen afgesloten van de buitenwereld. ‘We hebben alle maatregelen genomen om onze operaties en de data van werknemers, klanten en partners te beveiligen', klinkt het in een persbericht.

Het is nog niet zeker wanneer de productie opnieuw is te heropstarten. Op de aard van de aanval en de eventuele losgeld dat geëist wordt, gaat het bedrijf niet in.

Eerdere problemen

Het is niet de eerste keer dat it-perikelen Tarkett parten spelen. Eind vorig jaar moest bedrijf nog een winstwaarschuwing uitsturen door omzetdaling in de VS.

Dat kwam toen door problemen met een nieuw informaticasysteem dat aldaar moest worden geïmplementeerd. Daardoor kwam de productie er niet snel genoeg op het te verwachten niveau.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-07T09:56:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.