Braziliaanse it-beveiliger Kryptus landt in Europa

Dit artikel delen:

Kryptus, een leverancier van cryptografiesoftware uit het Braziliaanse Campinas, wil meer klanten in Europa werven. Daarvoor heeft het bedrijf een vestiging in Zwitserland geopend en is Thierry Martin benoemd tot directeur EMEA. Kryptus is met zijn zware beveiligingsoplossingen onder meer leverancier bij de krijgsmachten in Brazilië en Colombia en de luchtmacht in Peru.

Kryptus richt zich met zijn encryptiesoftware op financiële instellingen, overheden en grote bedrijven. Het bedrijf ziet Europa als groeimarkt en wil vanuit Zwitserland een partnerkanaal opbouwen. Daarnaast biedt de Zwitserse vestiging technische ondersteuning aan klanten.

EMEA-directeur Thierry Martin heeft een achtergrond als computerwetenschapper en werkte tussen 2016 en 2017 al eerder voor Kryptus. Nu mag de Zwitser leiding geven aan de Europese groeiplannen. Martin zat eerder bij het Zwitserse it-beveiligingsbedrijf Kudelski, de strategische partner van Kryptus.

Benelux

"Yverdon-les-Bains is een techhub in Zwitserland"

Hij vertelt aan de telefoon dat Kryptus in Yverdon-les-Bains een kantoor opent. Deze stad profileert zich steeds meer als techhub, met name op het gebied van cybersecurity. Volgens Martin zijn er in de regio behoorlijk wat startups die zich hiermee bezig houden. Ook kent Yverdon een universiteit; Martin heeft daar ook gestudeerd, en ligt de stad in de buurt van een vliegveld en internationale treinlijn. 'We hebben al een paar Europese klanten maar het is toch makkelijker als je die in plaats van Brazilië vanuit Zwitserland kan ondersteunen.' Hij noemt de Benelux als een van de belangrijkste groeimarkten die het bedrijf op het oog heeft.

Kryptus is in 2003 opgericht. Het bedient met zijn cryptosoftware overheden en klanten als BSH (onderdeel van Bosch), Claro Brasil (America Móvil Group), Certisign (exclusieve Verisign-partner in Brazilië) en Iron Mountain.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.