Acronis lijft databeschermer DeviceLock in

Dit artikel delen:

De van oorsprong Singaporese back-up-specialist Acronis neemt het Amerikaanse DeviceLock over. Dit doet het bedrijf om dataverlies-preventie en controle over devices toe te voegen aan zijn cyberprotectie-portfolio. DeviceLock wordt hierdoor een dochteronderneming van Acronis. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

DeviceLoc biedt software om datalekken tegen te gaan en focust hierbij op grote ondernemingen en overheden over de gehele wereld. Het bedrijf geeft aan meer dan vier miljoen computers bij meer dan vijfduizend organisaties wereldwijd te beschermen. De onderneming is vooral actief in de markten finance, de medische en farmaceutische wereld, de overheid en defensie, maakindustrie en retail.

De software is ontwikkeld om datalekken bij de bron te stoppen. Met de aankoop wil Acronis naar eigen zeggen cyberprotectie van wereldklasse aan kunnen bieden. De technologie wordt geïntegreerd in het cyberplatform van Acronius, waardoor nieuwe diensten beschikbaar zijn via het klantenportaal.

50.000 partners

Ashot Oganesyan, cto en oprichter van DeviceLock, geeft aan dat door de overname zijn bedrijf sneller zijn producten kan innoveren, het distributiekanaal kan uitbreiden en de bestaande technologie kan verbeteren.

Acronis biedt naar eigen zeggen klanten en partners een eenvoudige en betaalbare manier om datalekken te verkopen van bedrijfslaptops die draaien op Windows of Apple. Ook is data op virtuele machines en toepassingen beveiligd, zo claimt de onderneming. De oplossingen van DeviceLock zijn ook beschikbaar voor de ruim vijftigduizend partners van Acronis.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore, maar is ondertussen officieel een Zwitsers bedrijf. Het heeft meer dan 1400 werknemers in achttien landen. Eind 2019 kreeg het bedrijf nog een kapitaalinjectie van 147 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-15T14:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.