Kapitaalinjectie voor Eagle Eye Networks

Dit artikel delen:
vliegende vogel

Eagle Eye Networks, dat in 2017 het Nederlandse CameraManager overnam en zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam heeft, krijgt een kapitaalinjectie van veertig miljoen dollar. Het vertrouwen in de specialist in cloud-gebaseerde camerabeveiliging komt van Accel. Deze venture capital-investeerder zit achter successen als Facebook, Dropbox, Crowdstrike, Docusign, Slack en Spotify.

Met het geld wil Eagle Eye Networks zijn groeitempo opvoeren en zijn leiderschap in cloudcamerabeveiliging uitbreiden. Het bedrijf maakt binnen zijn cloudplatform gebruik van artificial intelligence (ai) voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt bedrijven met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice.

Camerabeveiliging zoals wij die nu nog kennen biedt diverse beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectie en basismogelijkheden voor gegevensanalyses. Deze systemen vergen echter stelselmatige monitoring en nauwgezette handmatige evaluaties van elk getriggerd event om aan relevante informatie te komen. Ook staat business operations analytics op basis van camerabeveiliging nog in de kinderschoenen.

'Het inzetten van ai voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen', zegt Dean Drako, oprichter en ceo van Eagle Eye Networks. Camera’s helpen niet alleen gevaarlijke objecten te detecteren maar dragen ook bij aan een betere dienstverlening. Als voorbeeld noemt Drako het terugdringen van wachtrijen, het schoonhouden van displays en winkels, en het waarborgen van de productkwaliteit.

De oprichters van CameraManager, Rishi Lodhia en Tijmen Vos, introduceerden in 2004 de eerste volledig in de cloud gebaseerde oplossing voor camerabeveiliging. Ze dragen nog altijd bij aan de groei en productontwikkeling van Eagle Eye Networks.  


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T11:15:00.000Z Alfred Monterie