Zivver scoort 14,5 miljoen euro

Dit artikel delen:

Zivver, leverancier van een veilig communicatieplatform, haalt 14,5 miljoen euro (17 miljoen dollar) aan financiering op. De geldschieters zijn bestaande investeerders HenQ en Dawn Capital en de nieuwe investeerder SmartFin. Zivver gebruikt het verse kapitaal voor productontwikkeling en om een expansie naar het Verenigd Koninkrijk te realiseren.

Zivver, opgericht in 2015, beveiligt gegevens tijdens bestandsoverdracht per e-mail. Het voegt een beveiligings- en privacylaag toe op de bestaande e-mailsystemen van organisaties, zoals Outlook (Desktop en Microsoft 365) en Gmail. De honderd medewerkers bedienen zo’n 3.500 organisaties in sterk gereguleerde markten zoals die van de overheid, juridische sector en gezondheidszorg. Het beschikt over kantoren in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Met de kapitaalinvestering gaat Zivver nieuwe diensten aanbieden. Naast de bescherming van e-mailgegevens en veilige uitwisseling van bestanden kijkt het ook naar verwante toepassingen, zoals het beveiligen van digitale handtekeningen, formulieren en videobellen. Daarnaast wil het zijn internationale aanwezigheid uitbreiden, waarbij het zijn pijlen richt op een verdere groei in het Verenigd Koninkrijk.

Het is de derde financieringsronde van Zivver. In 2017 haalde het drie miljoen op en een jaar later was dit nog eens 10,4 miljoen euro. Inmiddels heeft Zivver ruim dertig miljoen dollar aan financiering opgehaald. Dit kapitaal wordt aangevuld met een innovatiekrediet van ABN Amro.

Computable Awards

Zivver werd in 2017 door Computable genomineerd voor de award Startup of the Year. Dit jaar maakt het bedrijf kans op een prijs in de categorieën Security & Digital Forensics en Software / Saas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-28T11:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.