Leuvense Capricorn financiert EclecticIQ mee

Dit artikel delen:
Financiering finance geld

EclecticIQ, een Amsterdams bedrijf dat grote organisaties helpt de cybersecurity op orde te krijgen, heeft twintig miljoen euro opgehaald voor verdere groei. Capricorn Digital Growth Fund uit Leuven behoort tot de kapitaalverschaffers. De Belgische investeringsmanager Katrin Geyskens (Capricorn) treedt toe tot het bestuur van EclecticIQ.

In totaal heeft securitybedrijf de afgelopen vier jaar 47 miljoen euro aan kapitaal gekregen. EclecticIQ wil met de nieuwe kapitaalinjectie zijn commerciële teams in Europa en de VS uitbreiden. Ook wordt het marktgebied vergroot naar het Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost-Azië. Verder wil EclecticIQ overheden, grote ondernemingen en service providers nog beter gaan bedienen.  

Het bedrijf vervult de rol van makelaar in informatie over cybercriminaliteit. EclecticIQ gooit al die informatie op een hoop, analyseert de boel en verkoopt dit door aan grote organisaties die kwetsbaar zijn. Verder levert het tools waarmee afnemers voor hen belangwekkende informatie los kunnen weken. Alles is erop gericht het dreigingsbeeld scherp te krijgen en de juiste maatregelen ter verweer te nemen. Ook belangrijke incidenten komen snel bovendrijven.

EclecticIQ gaat met het verse kapitaal zijn platform verder optuigen met nieuwe use-cases. Bovendien wil het meer actief zijn op aanpalende gebieden van ‘threat intelligence'. In dit verband moet ook de recente acquisitie van de end-point-technologie (detectie en response) van PolyLogyx worden gezien. Beide bedrijven gaan samen securityproducten op de markt brengen. EclecticIQ wil nieuwe oplossingen ontwikkelen die de manier veranderen waarop organisaties dreigingen opsporen en daarop reageren.

investeerders in cybersecurity

EclecticIQ is in 2014 opgericht door Joep Gommers en Raymon van der Velde. Van begin af aan hadden ze de visie om ‘threat intelligence’ centraal te stellen bij cybersecurity. De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van Ace Management, een van Europa's grootste investeerders in cybersecurity. Ook Capricorn Digital Growth Fund uit Leuven deed dus mee, en daarnaast Invest-NL, KPN Ventures, Quest for Growth en Keen Venture Partners.

Ben Verwaayen, oud-topman van Alcatel Lucent en KPN Telecom, treedt toe tot het bestuur. Ook de Fransman Francois Lavaste (Ace Management), Sam van der Feltz (ex-Unilever) en zoals gezegd investeringsmanager Katrin Geyskens (Capricorn) gaan het bestuur versterken.    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-02T15:31:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.