Norton neemt Avira over

Dit artikel delen:

NortonLifeLock, de consumententak van het voormalige Symantec, koopt Avira. De Amerikanen betalen 360 miljoen dollar, het dubbele van wat Investcorp afgelopen april voor de Duitse anti-virusmaker neertelde. De investeerders uit Bahrein wilden Avira via nieuwe overnames laten groeien, maar stapten van dit voornemen af toen Norton langskwam.

Norton kwam vorig jaar op eigen benen te staan nadat de zakelijke beveiligingssoftware van Symantec voor elf miljard dollar aan Broadcom werd overgedaan.  Het beursgenoteerde NortonLifeLock richt zich net als Avira op de consumentenmarkt.

Avira behoort in Europa samen met AVG en Avast tot de grootste aanbieders van gratis antivirussoftware. Het bedrijf leeft van reclame-opbrengsten, een upsell van de gratis software en de verkoop van white label-software aan onder meer Deutsche Telekom, IBM en NTT. 

Het aantal betalende klanten bedraagt ongeveer anderhalf miljoen, maar de software staat op wel vijfhonderd miljoen apparaten. Via Avira versterkt Norton zijn positie in Europa. Anderzijds kan Avira nu gemakkelijker buiten Amerika groeien.  Sinds 2013 was Travis Witteveen de ceo van Avira. Hij komt in de hoogste leiding van Norton.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T10:13:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.