Certificatenhandel: Amerikaans Sectigo slaat toe

Dit artikel delen:

Sectigo, leverancier van geautomatiseerd digitaal identiteitsbeheer en oplossingen voor internetbeveiliging, meldt zich in Europa met de koop van Xolphin en SSL247. Xolphin is een Nederlandse aanbieder van ssl-certificaten en digitale handtekeningen. SSL247 is een van oorsprong Franse equivalent. Beide partijen waren al partner van het Amerikaanse bedrijf.

Met de overnames zorgt Sectigo voor een verdubbeling van zijn internationale verkooporganisatie en ondersteuningscapaciteit voor tls (transport layer security)-/ssl (secure sockets layer)-certificaten en oplossingen voor webbeveiliging en digitaal identiteitsbeheer. Het betreft met name een expansie in Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf wordt in zijn overnamestrategie financieel ondersteund door investeerder GI Partners.

Met deze overnames breidt Sectigo de reikwijdte van zijn verkopen uit naar Europa en Latijns-Amerika en kan het duizenden nieuwe organisaties in deze regio’s voorzien van ondersteuning voor ssl-certificaten, het Sectigo Web Security Platform en Sectigo Certificate Manager, zijn platform voor public key infrastructure (pki)-beheer.

Zowel SSL247 als Xolphin gaan onder eigen merknaam door als dochterondernemingen van Sectigo. Het bedrijf verwierf vorig jaar al Icon Labs, een leverancier van beveiligingsoplossingen voor oem’s van ingebedde systemen en fabrikanten van iot-apparatuur. In 2018 nam het Codeguard over, een aanbieder van oplossingen voor onderhoud-, back-up-, en disaster recovery-processen voor websites.

Partners

Het in 2002 opgerichte Xolphin claimt inmiddels ruim een miljoen certificaten te hebben verstrekt aan zo'n vijftigduizend Europese klanten. Het bedrijf uit Alkmaar werkt met een wereldwijd netwerk van wederverkopers. De uitgeleverde ssl-certificaten en oplossingen voor digitale handtekeningen worden ingezet voor het beschermen van e-mail, het ondertekenen van code en het ondertekenen van PDF-bestanden.

SSL247 is al jarenlang kanaalpartner van Sectigo. Het oorspronkelijk Franse bedrijf heeft bijna twintig jaar ervaring met de verkoop en ondersteuning van ssl-certificaten, analyses van kwetsbaarheden, digitale id’s (e-mail, codeondertekening, internet-of-things-certificaten), penetratietests, audits, gegevensbescherming en andere beveiligingsoplossingen. Het bedient klanten in achttien landen in Europa en Latijns-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-10T17:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.