Deze 9 bedrijven zorgen voor ‘Vlaamse cybersecurity’

Dit artikel delen:
Security

De negen bedrijven die deel uitmaken van het project om de cyberveiligheid bij kmo’s te verbeteren, zijn bekendgemaakt.

Bij de Vlaamse overheidsinstantie Vlaio kunnen ondernemingen vanaf 2021 begeleidingstrajecten voor cyberveiligheid aanvragen. De negen gespecialiseerde bedrijven, die kmo’s gaan adviseren, zijn bekend gemaakt. 

Het gaat om: BA, Cranium Belgium, Cronos Public Services, EY Advisory Services, Netcure, Nviso, PwC Entreprice Advisory, Resilient en Toreon.

Dat zijn uiteenlopende partijen: sommige zijn lokaal ingebed, andere maken deel uit van een grote internationale groep. Sommige richten zich eerder om beleid en advies, andere zijn meer hands-on.

Meer details van wat de negen precies gaan aanbieden aan de kmo’s, in het kader van dit project, worden begin januari bekend gemaakt.

Minister Hilde Crevits trekt voor dit project vier miljoen euro uit. Met dat geld moet de helft van de kosten voor het begeleidingstraject gesubsidieerd worden. De trajecten bedragen gemiddeld tussen 25.000 en 50.000 euro (exclusief btw), waarbij VLAIO 45 procent van de kostprijs (inclusief BTW) voor zijn rekening neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-21T11:54:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.