IBM deelt details cyberaanvallen op vaccinatie-keten

Nederland en België buiten schot

Dit artikel delen:

De omvang van cyberaanvallen op de transporten van coronavaccins is groter dan werd gedacht. Criminelen proberen de koeltransporten te manipuleren, blijkt uit nieuwe details die de security-tak van IBM heeft gedeeld.

IBM sloeg in december 2020 alarm over aanvallen op de transportketens van coronavaccins. Uit aanvullende informatie die nu is gedeeld, blijkt dat de aanvallen omvangrijker en ingenieuzer zijn dan eerder werd gerapporteerd.

In een blogpost van IBM’s cyberbeveiligingsdivisie Security X-force staat dat er aanvallen zijn gepleegd op 44 bedrijven die een rol spelen in de distributie van de vaccins in veertien landen. Doel zijn bedrijven betrokken bij de koeltransporten, waarbij vaccins in diepbevroren staat worden vervoerd.

In de blogpost deelt IBM lijsten met gecompromitteerde domeinnamen en html-bestanden. De cybercriminelen probeerden via vervalste e-mails uit naam van leidinggevenden de systemen van bijvoorbeeld koeltransporteur Haier Biomedical binnen te dringen.

Certs

IBM heeft zijn bevindingen gedeeld met beveiligingsincidentteams (certs) in verschillende landen en openbaart nu met meer details over de cyberaanvallen op de transportketen. In het document worden geen bedrijven of organisaties genoemd die in Nederland of België gevestigd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-15T10:46:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.