Main Capital dealt in Luxemburg en Zweden

Dit artikel delen:

Main Capital laat zich weer gelden. De Nederlandse investeerder ondersteunt de overname van het Luxemburgse Customer Due Diligence Solutions (CDDS) door de Duitse compliance-softwareleverancier Cleversoft. Daarnaast neemt Main het Zweedse Björn Lundén over, een leverancier van financiële software voor middelgrote en kleine bedrijven, in het bijzonder accountantskantoren.

Main Capital stapte in 2018 in bij Cleversoft, de in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Daarna volgde overnames van de Nederlandse bedrijven Secondfloor (risicobeheer- en compliance-software voor verzekeraars en pensioenbedrijven) en BusinessForencics ('financial crime risk surveillance'-oplossingen).

Nu steunt de investeerder een volgende acquisitie: die van het in 2009 opgerichte CDDS. Het bedrijf uit Luxemburg levert software voor de bestrijding van witwaspraktijken die automatisch screenings kan uitvoeren op officiële sanctielijsten, lijsten van politiek prominente personen en negatief nieuws, zowel voor afzonderlijke klantnamen als grote databases. Ook beschikt het bedrijf over een uitgebreide database om naamcontroles uit te voeren.

CDDS bedient momenteel ruim zevenhonderd klanten in de financiële dienstverlening in 42 landen, waaronder Luxemburg, Monaco, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland. Met de overname versterkt Cleversoft zijn aanwezigheid in het Franstalige deel van Europa en groeit het uit naar een organisatie van ruim 180 medewerkers en een omzet van zo'n twintig miljoen euro.

Björn Lundén

Het Zweedse Björn Lundén, gestart in 1987, richtte zich in eerste instantie op het aanbieden van boekhoudkundige cursussen. In het begin van de jaren 2000 schakelde het over op het leveren van financiële softwareoplossingen. Het bedrijf waar 120 man werken met het hoofdkantoor in Hudiksvall, bedient vandaag de dag zo'n dertigduizend klanten.

Met Main Capital als nieuwe eigenaar aan boord richt Björn Lundén zich op het verder versterken van zijn marktpositie in Zweden door een combinatie van productinvesteringen en organische groei en een buy-and-build strategie.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-08T12:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.