Europese steden populair onder security-experts

Dit artikel delen:
Cybersecurity-educatie

Europese steden zijn populair als vestigingspek voor experts in ict-beveiliging. In de top tien van meest populaire vestigingsplaatsen voor die security-specialisten, staan vijf Europese steden.

Met Berlijn op plek drie, Luxemburg (stad) op plek vier en Brussel op plek vijf, is Europa is goed vertegenwoordigd in de lijst. Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen (plaats zeven) en de Engelse hoofdstad Londen hiren bij de tien favoriete steden.

De ranglijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse stad Washington. Singapore staat door de enorme vraag naar gespecialiseerde ict-beveiligers op de tweede plek. Riyadh (Saoedi-Arabië) en de Japanse hoofdstad Tokio zijn op plek negen en tien te vinden.  

De top tien is samengesteld door marktonderzoeker Techshielder. Criteria waren het gemiddelde salaris, de beschikbaarheid van banen en de kosten van levensonderhoud.

Hoogte salaris

Opvallend is dat de salarissen in Luxemburg het hoogst liggen. Techshielder becijferde dat een ict-beveiligingsexpert er gemiddeld 110.678 pond per jaar verdient (bijna 130.000 euro). Gekeken naar de competenties, is de vraag naar netwerkbeveiligers het grootst.

Het Britse bureau onderzocht ook bij welke bedrijven het aandeel van security-experts het hoogst is ten opzichte van het volledige medewerkersbestand. Luchtvaartmaatschappijen, ict- en telecombedrijven en banken en verzekeraars hebben relatief veel ict-beveiligers in dienst. Toch heeft minder dan een procent van de Britse bedrijven een ict-beveiligingsexpert in dienst, concludeert het onderzoeksbureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-30T11:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.