Trend Micro blokkeert 41 miljard cyberdreigingen

Dit artikel delen:

De cyberdreigingen nemen dit jaar wereldwijd fors toe. Trend Micro (cybersecurity) heeft in de eerste zes maanden 41 miljard email-dreigingen, kwaadaardige bestanden en url’s geblokkeerd voor klanten. Dat is een toename van 47% op basis van een jaar geleden, zo meldt het bedrijf in een rapport.

Ransomware vormt nog steeds de grootste bedreiging. Het aantal slachtoffers blijft verontrustend. Wel neemt het aantal aanvallen af, mede door een dip in WannaCry-ontdekkingen. Trend Micro heeft ook de indruk dat werknemers voorzichtiger zijn geworden.

Overigens was ransomware het afgelopen jaar zeker niet de enige dreiging. Cryptocurrency miners waren de meest voorkomende malware, meer dan WannaCry en web shells. In totaal werden 164 kwaadaardige apps ontdekt die zijn gerelateerd aan COVID-19. Meer dan de helft daarvan bootste TikTok na, blijkt uit de studie van Trend Micro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-14T15:32:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.