Industrieconcern VDL lamgelegd door cyberaanval

Dit artikel delen:
Target

Industrieconcern VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is afgelopen nacht getroffen door een cyberaanval. Een groot deel van de bedrijfsvoering is geraakt. Bij VDL Nedcar in Born bijvoorbeeld is zo'n driekwart van de vierduizend werknemers thuisgebleven. In het West-Vlaamse Roeselare, waar VDL Bus elektrische bussen maakt, kan de productie blijven doorgaan.

Onder het concern vallen 105 bedrijven, ook in Azië en Amerika. VDL Groep zegt tegen de NOS dat alle bedrijven zijn geraakt, maar niet allemaal in dezelfde mate. Het is nog onbekend of het gaat om een ransomware-aanval, met gijzelsoftware.
Wel is duidelijk dat bij verschillende bedrijven niet of maar voor een deel kan worden geproduceerd. Bij  VDL Nedcar, waar onder meer de BMW X1 en verschillende Mini-modellen worden geproduceerd, ligt het werk dus stil. Naast auto's worden bij VDL onder meer bussen geproduceerd en halffabricaten ontwikkeld.

Bij VDL Groep werken wereldwijd meer dan 15.000 mensen. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 4,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T12:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.