Vele thuiswerkers verstoken van it-hulp

Dit artikel delen:

Hoewel velen thuis werken, blijft een groot deel verstoken van goede it-hulp en -ondersteuning. Bijna dertig procent geeft dit aan in een wereldwijd onderzoek hiernaar. Daarmee neemt het risico voor geslaagde cyberaanvallen toe.

Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van KnowBe4 Research, de internationale onderzoeksafdeling van het it-beveiligingsbedrijf KnowBe4, waarin meer dan 320.000 mensen zijn bevraagd werden. Met veel medewerkers die al bijna twee jaar vanuit thuis werken, zijn veel organisaties gedwongen tot een volledig digitaal bestaan. Dit heeft gezorgd voor een toegenomen druk op de it-afdelingen.

'Een van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen die een organisatie kan nemen, is ervoor zorgen dat alle medewerkers weten wat ze moeten doen en met wie ze contact moeten opnemen als ze it-problemen ervaren. Dit is vooral belangrijk wanneer kritieke situaties zich voordoen', zegt Kai Roer, directeur van KnowBe4 Research.

Neem cybersecurity serieus

Roer benadrukt dat de medewerkers van de it-afdeling een sleutelrol spelen. 'Het is belangrijk om medewerkers vertrouwen te geven en ervoor te zorgen dat ze bekend zijn met de vaste routines. Het is algemeen bekend dat it-afdelingen meestal moeten werken met niet toereikende budgetten. Helaas komt het ook nog te vaak voor dat het management cybersecurity niet de juiste prioriteit geeft.'

Volgens de directeur moeten managers, om ernstige cyberaanvallen te voorkomen, absoluut prioriteit geven aan it-beveiligingstrainingen en er voor zorgen dat it-ondersteuningspersoneel beschikbaar is en een hoog aanzien heeft binnen de organisatie. 'Dit bouwt vertrouwen op onder het personeel, zodat werknemers zich zelfverzekerd voelen als ze om hulp vragen wanneer zich beveiligingsproblemen voordoen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-25T17:51:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.