IBM laat oog vallen op it-beveiliger Reaqta

Dit artikel delen:

IBM wil Reaqta overnemen. Dit is een aanbieder van ict-beveiligingssoftware die zelfstandig bedreigingen kan detecteren en aanpakken. Oorspronkelijk komt het bedrijf uit Malta maar in 2018 verhuisde Reaqta naar Amsterdam. Ook is er een kantoor in Singapore.

Reaqta haalde afgelopen mei nog in een eerste investeringsronde geld op bij Alpha Intelligence Capital (die de Series A-ronde coördineert), Fortino Capital, InvestLink en Integra Partners. IBM vindt de met kunstmatige intelligentie verrijkte software dusdanig de moeite waard dat het verdere investeringsrondes niet afwacht en een bod heeft uitgebracht op de it-beveiliger.

Het op gedrag gebaseerde platform van Reaqta helpt bekende en onbekende bedreigingen in realtime te stoppen en kan worden ingezet in een hybride model - on premise of in de cloud, evenals in omgevingen met 'air gaps' (niet aan een netwerk verbonden apparatuur). Door middel van deep learning op het endpoint kan het platform zichzelf voortdurend verbeteren, waardoor afwijkend gedrag kan worden geblokkeerd. De software maakt tevens gebruik van een uniek 'Nano OS' dat de besturingssystemen van buitenaf controleert, waardoor interferentie door aanvallen kan worden voorkomen.

XDR

Als onderdeel van de aankondiging heeft IBM een nieuw pakket XDR-producten onder de merknaam QRadar aangekondigd. De oplossing van Reaqta zal, na afronding van de overname, worden toegevoegd aan deze suite voor uitgebreide detectie en respons.

IBM verwacht met dit portfolio klanten beter te kunnen ondersteunen bij hun 'zero-trust-benadering' (een principe dat uitgaat van de basisgedachte 'never trust, always verify'. Volgens deze opvatting wordt niet vertrouwd op het bestaan van een 'veilig intern netwerk').

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-02T17:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.