Opnieuw actie aandeelhouders tegen SolarWinds-top

Dit artikel delen:

Opnieuw spant een groep aandeelhouders een rechtszaak aan tegen de directie van SolarWinds. De top van het softwarebedrijf, onder wie de ciso, wordt ervan beschuldigd te hebben geweten dat het slecht was gesteld met het beveiligingsniveau. Via de monitoring-software van SolarWinds (Orion) werden minstens negen Amerikaanse overheidsinstellingen en talloze bedrijven aangevallen.

Volgens de SolarWinds-beleggers had de directie met de kennis die ze had, een beter volgsysteem moeten implementeren. Een betere basisbeveiliging had veel onheil kunnen voorkomen.
 
Het Construction Industry Labourers Pension Fund, het Central Laborers' Pension Fund en twee individuele SolarWinds-investeerders hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de Delaware Chancery Court. 
Niet alleen huidige maar ook voormalige directeuren zouden een oogje hebben dichtgeknepen. Volgens de aanklacht hebben fouten in het toezicht ernstige gevolgen gehad. De aandeelhouders eisen een schadevergoeding. Ook willen zij hervormingen van het toezicht op de cyberbeveiliging afdwingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-10T11:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.