Computable onderzoekt securitybudgetten

Doe mee!

Dit artikel delen:
Securitybudget

Computable Nederland en België slaan de handen ineen en gaan onderzoeken hoe securitybudgetten zijn opgebouwd en hoe ze worden ingezet in de Benelux. De resultaten worden in Nederland gepresenteerd in een magazinespecial over cybersecurity, die 26 april verschijnt. In België worden de resultaten gepresenteerd tijdens de nieuwe ict-vakbeurs Cybersec Europe die 11 en 12 mei plaatsvindt in de Brusselse Expo.

De redacties van Computable in beide landen worden overspoeld met de verschillende securityonderzoeken. Deze zijn vaak gerelateerd aan een specifiek securityonderwerp, zoals ransomware, trojans/antivirus of security-bewustzijn. Wat steevast mist, is hoe organisaties hun security regelen en hoeveel geld hiervoor beschikbaar is. Computable tuigt daarom een Benelux-onderzoek hiervoor op.

Samen met onderzoeksbureau Enigma Research probeert Computable inzage te krijgen in de hoogte en besteding van securitybudgetten. Hierbij kijken we naar de Benelux, maar segmenteren we ook naar land. Ook kijken we naar de branche waarin iemand werkzaam is om te kunnen bepalen of securitybudgetten in verschillende branches variëren. Uiteraard kijken we ook naar de omvang van organisaties en de ict-afdeling.

Onderdelen securitybudget

In de vragen die specifiek over het securitybudget gaan, kijken we bijvoorbeeld naar het aantal mensen dat werkt in een securityprofiel en dus vallen onder het securitybudget. Uiteraard vragen we naar de (geschatte) hoogte van het securitybudget en wat het aandeel hiervan is in het totale ict-budget.

We verdelen cybersecurity grofweg in de vijf gebieden Identify, Protect, Detect, Respond en Recover, zoals vastgelegd in het NIST Cyber Security Framework, en willen weten hoe het securitybudget hierover verdeeld is.

Tot slot kijken we of de hoogte van het budget recent is veranderd door de explosieve toename van ransomware, of er van een security operations center (soc) gebruik wordt gemaakt en hoe een eventuele verdeling van het budget verdeeld is over intern (zelf de security doen) en extern (het inhuren van een partner). Gekoppeld aan de externe hulp, horen we graag ook nog met welke partners en leveranciers het veel wordt samengewerkt.

Deelname aan onderzoek

Ben jij als ict’er betrokken bij de securityontwikkelingen binnen jouw organisatie en heb je zicht op het securitybudget? Neem dan deel aan ons onderzoek. Ook iedereen met een securityprofiel ontvangt hierbij een uitnodiging. Deelnemen kan hier.

Resultaten onderzoek ontvangen?

Geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek naar de securitybudgetten? In Nederland kunnen deelnemers, mits ze aan enkele voorwaarden voldoen, een gratis abonnement op Computable aanvragen. In België kan op 11 en 12 mei 2022 gratis de vakbeurs Cybersec Europe bezocht worden. Overigens is dit een Europese beurs, dus bezoekers uit alle landen mogen deze cybersecuritybeurs bezoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-03T11:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.