HackerOne taboe voor Kaspersky

Dit artikel delen:
Nieuw logo

HackerOne, een door Nederlanders opgericht platform waar hackers lekken melden, doet voorlopig geen zaken meer met Kaspersky. De Russische leverancier van antivirussoftware mag haar ‘bug bounty’-programma dat hackers beloont voor het vinden van kwetsbaarheden, niet meer op HackerOne plaatsen. Ook andere Russische cybersecuritybedrijven mogen HackerOne niet meer gebruiken.

In kringen van hackers is met verbazing gereageerd over de neutrale positie die Eugene Kaspersky inneemt. De directeur/oprichter  van het gelijknamige bedrijf heeft geen afstand genomen van het Kremlin-beleid. Verder heeft de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) Kaspersky als eerste Russische bedrijf op de zwarte lijst gezet. Ook China Mobile en China Telecom zijn in de ban gedaan. Het drietal vormt een onaanvaardbaar risico voor de nationale veiligheid van de VS of de veiligheid van Amerikaanse burgers, aldus de FCC. Kaspersky en Eugene Kaspersky worden door de Amerikanen ervan beschuldigd banden te onderhouden met Russische inlichtingendiensten. 

De Chinese telecom-fabrikanten Huawei en ZTE stonden al op deze lijst. Betrokken bedrijven zijn uitgesloten van projecten waarmee de FCC telecomdiensten in plattelandsgebieden en telecomvoorzieningen in het onderwijs en medische zorg ondersteunt.

Reputatie

Overigens kregen Amerikaanse overheden al in 2017 van hogerhand opdracht Kaspersky-producten uit te faseren. in 2019 kwam het tot een verbod. Voor Kaspersky zijn de maatregelen van HackerOne en de FCC nieuwe tegenslagen die de reputatie schaden. Eerder waarschuwde de Duitse tegenhanger van de NCSC, de BSI, voor het gebruik van Kaspersky-software. Aangeraden wordt deze antivirussoftware, waar mogelijk, te vervangen door software van een andere fabrikant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-29T10:29:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.