KKR aast op cyberbeveiliger Barracuda Networks

Dit artikel delen:

Investeerder KKR wil cyberbeveiliger Barracuda Networks kopen van het eveneens Amerikaanse investeringsbedrijf Thoma Bravo. Persbureau Reuters haalt anonieme bronnen aan, die zeggen dat de deal een waarde van vier miljard dollar heeft, inclusief schulden. KKR heeft de plannen bevestigd, maar gaat niet op de financiële voorwaarden.

Barracuda biedt cloudoplossingen voor netwerk- en applicatiebeveiliging op abonnementsbasis. In 2017 haalde Thoma Bravo, een investeerder in software- en techbedrijven, het bedrijf voor 1,6 miljard dollar van de beurs. Barracuda is sindsdien uitgegroeid tot een winstgevend bedrijf met een jaarlijkse omzet van meer dan vijfhonderd miljoen. dollar. Het heeft ook een reeks overnames gedaan, waaronder die van branchegenoot Skout Cybersecurity en zero-trust access provider Fyde.

Investeringsmaatschappijen zijn momenteel erg actief op gebied van cybersecurity. De overgang naar hybride werken doet de vraag naar beveiligingsoplossingen toenemen. Ook de oorlog in Oekraïne en verhoogde dreiging van staatshackers zijn van invloed.

Thoma Bravo dat ook Sophos en Proofpoint in de portefeuille heeft, kwam afgelopen maandag overeen om cyberbeveiliger SailPoint Technologies te kopen. Kaseya haalde met financiële ondersteuning van Insight Partners concurrent Datto binnen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-12T23:03:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.