Intigriti vangt ruim 21 miljoen bij Octopus

Dit artikel delen:

Het ethische-hackersbedrijf Intigriti uit Aalst heeft meer dan 21 miljoen euro opgehaald in een tweede investeringsronde. De kapitaalinjectie werd geleid door het Britse Octopus Ventures. Naast eerdere investeerders en Intigriti's primaire aandeelhouder, ETF Partners, nam het Duitse fonds EnBW New Ventures deel aan de ronde.

Het cybersecurityplatform geeft bedrijven toegang tot een netwerk van zo'n vijftigduizend ethische hackers wereldwijd. De bonafide hackers worden uitgenodigd om hun beveiliging te testen, en krijgen beloningen of ‘bug bounties’ van honderd tot honderduizend euro per kwetsbaarheid die ze melden.

Met het extra kapitaal wil Intigriti de Europese verkoopactiviteiten opdrijven en verder uitbreiden naar Azië en de Verenigde Staten. Het bedrijf is van plan wereldwijd meer dan tweehonderd mensen in dienst te nemen, verspreid over de kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Singapore.

De hackergemeenschap wordt verder uitgebouwd en ondersteund om van hacken hun voltijds beroep te maken. Om dit te ondersteunen, gaan het bedrijf geselecteerde hackers nu ook betalen voor hun tijd (en dus niet enkel als ze iets vinden). In een proefproject betaalde Intigriti reeds honderdduizend euro uit aan testers. In totaal is er al bijna vijf miljoen euro uitbetaald aan hackers wereldwijd.

Op technologisch gebied zal de nieuwe investering Intigriti in staat stellen om de opsporing, rapportering en validatie van kwetsbaarheden nog verder te versnellen, zegt ethisch hacker De Ceukelaire, die de hackergemeenschap aanvoert: 'Snelheid is één van de meest belangrijke factoren in de strijd tegen cybercrime. Je moet als ethisch hacker cybercriminelen steeds voor zien te zijn. Door nog meer in te zetten op automatisatie halen we de detectietijd naar beneden, en geven we onze hackers meer ruimte voor het creatieve, menselijke aspect'.

Intigriti werd in 2016 opgericht door Stijn Jans en Wim Bijnens. Nadien sloot ook Inti De Ceukelaire zich aan. In 2020 werd via een eerste financieringsronde zo'n vier miljoen euro opgehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-26T12:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.