Cegeka formeert aparte cybersecurity-tak

Dit artikel delen:

Automatiseerder Cegeka bundelt al zijn activiteiten rond monitoren, detecteren en reageren op cybersecurity-incidenten in de nieuwe divisie Cyber Security Operations & Response Center, afgekort tot C-SOR²C. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens het vandaag gestarte Cybersec Europe in Brussel.

Volgens algemeen directeur Stijn Bijnens van Cegeka is it-beveiliging allang geen aanvulling op andere it-diensten maar is het een inherent onderdeel van de dagelijkse it-operatie. 'Een aantal jaar geleden lag de focus voornamelijk op het monitoren van een it-omgeving, evenals het voorkomen en detecteren van security-incidenten. In 2022 kun je er niet om heen dat een cybersecurity-provider ook als een ‘response center’ moet fungeren om klanten snel te helpen bij potentiële security issues.'

Een modern security operations center (soc) dient dan ook direct te kunnen reageren op beveiligingsissues. Vandaar dat Cegeka er bewust voor heeft gekozen om zijn soc om te dopen tot C-SOR²C, waarbij de ‘R’ voor ‘response’ staat, maar eveneens ‘recovery’. De combinatie tussen response en recovery heeft als doel om bedrijven meer weerbaar of ‘resilient’ te maken', aldus het bedrijf.

Strategisch

Cegeka verleent zijn C-SOR²C dienstverlening vanuit eigen dubbel uitgevoerde 'security operations & response centers', gebaseerd in Hasselt (België) en Boekarest (Roemenië). Hierin heeft de it-dienstverlener de krachten gebundeld van zijn beveiligingsexperts, 'threat intelligence'-bronnen, procesautomatisatie van detectie, analyse en response, en geavanceerde analytics. Dit moet zorgen voor een snellere detectie en vooral efficiënte response op incidenten en daaraan gekoppelde herstelwerkzaamheden.

Cegeka heeft de uitgesproken ambitie om in 2022 uit te groeien tot een top-drie-speler op het vlak van cybersecurity in de Benelux. Vorig jaar november kocht het nog SecurIT, ter versterking van zijn expertise en diensten op gebied van identity & access management (iam). 'Cybersecurity is een sleutelvereiste geworden voor onze klanten om te blijven opereren en groeien in een snel transformerende digitale wereld. Door toenemende complexiteit en wetgeving inzake cybersecurity doen bedrijven meer en meer beroep op Cegeka om hen te ontzorgen in dit domein', aldus topman Bijnens.

Vakbeurs Cybersec Europe

Op 11 en 12 mei vindt Cybersec Europe plaats. Deze Europese securityvakbeurs kan zowel fysiek in Brussel als online worden bezocht. Registreren voor een bezoek kan via www.cyberseceurope.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-11T11:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.