Belgische CSI Tools overgenomen door Pathlock

Dit artikel delen:
Overname netwerk

De Amerikaanse specialist in beveiligingssoftware Pathlock koopt het Belgische softwarebedrijf CSI Tools. De overname is onderdeel van een wereldwijde multi-overname.

Bij de overname zijn partijen betrokken uit diverse landen. De deal omvat een samenvoeging van Pathlock (voorheen Greenlight Technology) met het Amerikaanse Appsian en Security Weaver én de overname van het Duitse Sast solutions en dus ook CSI Tools.

CSI Tools is een in België gevestigde leverancier en biedt audit-, analyse- en beveiligingssoftwaretoepassingen, voor toegangsbeheer en toegangscontrole voor SAP-omgevingen. Het is ook actief in Nederland en omschrijft zich als een van de marktleiders in software voor de toegangsbeveiliging voor SAP-systemen. Het bedrijf was tot nu toe grotendeels in handen van oprichter en ceo Johan Hermans.

Tweehonderd miljoen dollar

Gloednieuw is CSI Tools niet bepaald; het bedrijf viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. De overname opent voor CSI Tools naar eigen zeggen de deur naar geautomatiseerde beveiliging van alle mogelijke systemen en dit op alle mogelijke vlakken, van access governance, control enforcement en cybersecuritymanagement. ‘Door samen te gaan met deze groep van beveiligingsexperts krijgen we ondersteuning om verder te ontwikkelen op de nieuwste technologieën en systemen’, aldus Hermans.

Bij de totale deal die Pathlock vastlegt is een bedrag van tweehonderd miljoen dollar (ongeveer 190 miljoen euro) betrokken. Toegangsbeheer en erp-systemen (en dan vooral SAP) zijn de sleutelwoorden in dit gecombineerde verhaal. Appsian is een leverancier van erp-data-securityoplossingen, Security Weaver een van governance, risk en compliance management software voor SAP. Sast solutions is dan weer een leverancier van holistische oplossingen voor SAP-omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-18T10:36:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.