Thales vergroot securitytak na dubbele overname

Dit artikel delen:

Techbedrijf Thales doet twee overnames in de Europese markt van cybersecurity. De onderneming neemt het Spaanse S21sec en het Luxemburgse Excellium over van investeringsmaatschappij Sonae. De twee richten zich op security-advies, -integratie en -beheerdiensten en zijn actief op respectievelijk het Iberisch schiereiland en in de Belux-regio.

De dubbele overname betekent een uitbreiding van het cybersecurity-portfolio dat Thales heeft opgebouwd sinds 2016. In dat jaar namen de Fransen databeveiligings-expert Vormetric over, in 2019 gevolgd door it-beveiliger Gemalto. Eerder kochten ze ook de Britse hardwarebeveiliger NCipher, maar deze moesten ze na de acquisitie van Gemalto weer van de hand doen van de mededingingsautoriteiten.

SOC

Met S21sec en Excellium versterkt Thales zijn dienstverlening op het gebied van incident detection en response via zijn security operations centre. Dit geldt ook voor activiteiten als consulting, auditing en integratie. Het is Thales ook te doen om de aanwezigheid in de Spaanse, Portugese, Belgische en Luxemburgse markt voor it-beveiliging.

De transactie met investeringsmaatschappij Sonae heeft een waarde van 120 miljoen euro. Thales heeft deze som ervoor over omdat het bedrijf tussen 2020 en 2025 een 'significante groei' van de cybersecuritymarkt verwacht. Dit jaar hoopt de onderneming elfduizend nieuwe medewerkers te werven, onder wie duizend voor de cybersecurity-activiteiten. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders, is waarschijnlijk afgerond in de tweede helft van dit jaar.

Thales heeft ook in Nederland en België diverse vestigingen, onder meer in Huizen, Hengelo, Delft, Brussel, Charleroi, Genk en Hasselt. In Huizen heeft het bedrijf een gecombineerd security operations centre annex network operations centre, dat de it en assets van klanten 24/7 in de gaten houdt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-20T09:39:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.