Inbrekers maken honderden computers buit bij stad Gent

Dit artikel delen:

Bij een inbraak in het pand van ICT-dienst District09 van de stad Gent zijn dieven met 310 laptops en tablets aan de haal gegaan. Het lijkt er sterk op dat ze precies wisten hoe ze te werk moesten gaan.

Volgens Sofie Bracke (Open VLD), schepen van Economie en Handel, gaat het om de grootste inbraak waar de stad Gent ooit mee te maken heeft gehad. 'Het materiaal lag achter slot en grendel. Er zijn drie sloten en deuren geforceerd en opengebroken. Het lijkt erop dat ze goed wisten wat ze zochten', vertelt ze aan de VRT.

Bracke beweert dat de dieven weinig met de laptops en tablets kunnen doen omdat ze vergrendeld zijn of zijn te lokaliseren zodra er eentje op het netwerk van de stad Gent komt. Een groot deel van de computerapparatuur wordt normaliter uitgeleend aan scholen. Daarvoor wordt nu naar een alternatieve oplossing gezocht. De schepen benadrukt dat er geen gevoelige gegevens op apparatuur staan. De politie van Gent stelt een onderzoek in.  

ICT-dienst District09 is nog gevestigd op de Bellevue in Gent. Begin volgend jaar verhuist de instantie naar een eigen kantoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-15T11:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.