Security en integratie centraal bij Cisco

Event | Cisco Live

Dit artikel delen:
k

Op Cisco Live kondigde Cisco een aantal nieuwe technologieën aan in zijn portfolio voor netwerken, security, samenwerking en applicatiebeheer. Integratie van oplossingen staat daarbij voorop.

‘Door de uitdagingen en onvoorspelbaarheid van de afgelopen jaren heen, hebben we de ware kracht van technologie gezien. Digitale transformatie blijft de kern van elk bedrijf’, aldus Chuck Robbins, voorzitter en ceo van Cisco, tijdens zijn keynote op hun gebruikersconferentie Cisco Live in Las Vegas.

Een belangrijke rol was weggelegd voor de aankondigingen rond security. Jeetu Patel, executive vice president & general manager voor security & collaboration, legde uit hoe het beveiligingsoplossingen aanpast voor wat hij omschrijft als  een ‘diepgaand game-changing tijdperk’. Gelet op de complexiteit van hybride clouds, het hybride werken, en gedistribueerde apps en endpoints, benadrukt Patel de behoefte aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen. ‘Klanten vertellen ons dat in plaats van point solutions, ze willen evolueren naar meer geïntegreerde platforms.’ Patel verwijst in dit kader naar Cisco Security Cloud, een geïntegreerd beveiligingsplatform dat in de context van de hybride cloud de prestaties en beveiliging van alle connecties moet optimaliseren. ‘Dergelijke platforms zijn de manier waarop we organisaties veilig kunnen houden.’.

Andere innovaties die Cisco lanceert, zijn Secure Connect Now, een beveiligingsdashboard voor beheer, en daarnaast oplossingen rond 'continue vertrouwde toegang', wifi-fingerprinting, en Unified Client, een op cloud gebaseerd unified firewall management center.

Cloud & api

Verder kondigde Cisco aan om een aantal van hun (on-premises) beheertoepassingen als cloud-aanbod in de markt te zetten, en die dichter bij elkaar te brengen. Zo worden Cisco Meraki (oplossing voor cloudmanagement) en Cisco Catalyst (oplossing rond networking) meer geïntegreerd.

Ook wordt verder ingespeeld op de trend van cloud-native-toepassingen. Zo lanceert het bedrijf Cisco AppDynamics Cloud, een cloud-native platform voor moderne applicaties die gebaseerd zijn op steeds complexere, gedistribueerde architecturen en diensten. Deze oplossing moet, volgens het bedrijf, it-teams in staat stellen de digitale ervaringen te leveren waar bedrijven, consumenten en eindgebruikers momenteel om vragen. Daarnaast zijn er met Cisco's Panoptica-app en Calisti-app nieuwe toevoegingen aan Cisco's suite van cloud-native, api-first tools die moeten resulteren in snellere applicatieontwikkelingscycli.

Hybride werken

Ten slotte was er op Cisco Live (uiteraard) aandacht voor het hybride werken, met verbeteringen aan Webex Calling en de integratie van Salesforce en Oracle Eloqua in Webex Webinars. Hieronder ook de aankondiging van de – volgens Cisco - eerste telefoon speciaal voor het hybride werken ontworpen: de Cisco Video Phone 8875 moet productiviteit maximaliseren en vergadermoeheid helpen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-16T10:40:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.