Ontslag Stevens als topman GBA onafwendbaar

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

David Stevens, voorzitter en directeur van de Gegevensbeschermingsauthoriteit (GBA), zal zo goed als zeker de laan uit worden gestuurd. Het parlement moet er deze week over stemmen, op basis van een rapport van 120 pagina’s van de Commissie Justitie.

De GBA ligt al langer onder vuur nadat bleek dat de vijf directeurs niet meer samen door een deur konden. Een audit van maart van het Rekenhof was vernietigend over de werking van de privacywaakhond. Directeur Alexandra Jaspar nam eerder al ontslag. Zij wordt vervangen door juriste Cédrine Molière. Nu vallen ongetwijfeld ook de hoofden van toplui David Stevens en Charlotte Dereppe.

Het parlement zal ook nagaan hoe de GBA beter kan functioneren. Nu kan immers elke directeur zelfstandig beslissen over dossiers in zijn of haar bevoegdheid, zelfs als anderen het over de inhoud niet eens zijn, zo schrijft De Tijd. Voortaan zou elk directielid de collega’s kunnen dwingen een dossier naar de onderhandelingstafel te brengen.

Eerder namen Smals-ceo Frank Robben en KUL-professor Bart Preneel ontslag als experten. De Europese Commissie had België terechtgewezen omdat er sprake was van belangenvermenging.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-11T11:25:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.