Thales met OneWelcome en Scaled Access in iam-markt

Dit artikel delen:

Het defensieconcern Thales, dat zich meer en meer richting cybersecurity beweegt, gaat voor honderd miljoen euro het Nederlandse OneWelcome inlijven. Daaronder valt ook Scaled Access uit Leuven. Met de overname versterken de Fransen hun positie op gebied van identity and access management (iam). OneWelcome ontstond een jaar geleden na de fusie tussen de Nederlandse bedrijven IWelcome en OneGini.

Het fusiebedrijf is inmiddels Europees marktleider bij het regelen van de online-toegang voor consumenten, zakelijke partners en (onder)aannemers (customer identity, ciam). OneWelcome regelt de online-registratie, het inloggen en privacymanagement van grotere organisaties.  

Afgelopen maart nam de inlog-specialist met hoofdkwartier in Amersfoort nog Scaled Access over, een bedrijf uit Leuven gespecialiseerd in autorisatie-toepassingen. OneWelcome’s kennis van het beheer van digitale identiteiten sluit goed aan op Thales’ bestaande activiteiten op gebied van toegangsbeheer. De Fransen hebben de ambitie het meest uitgebreide Identity Platform te bieden. Doel is organisaties van elke omvang in staat te stellen om de identiteiten van eigen werknemers, klanten en andere externe relaties te beheren. Dit maakt voor hen gemakkelijker snel nieuwe online-diensten op te zetten. Ook de efficiency en klantervaring kunnen worden verbeterd.

Danny de Vreeze, ceo OneWelcome, verwacht dat Thales met zijn wereldwijde organisatie OneWelcome ook buiten Europa kan laten groeien.T ot nog toe concentreerde het Nederlandse bedrijf zich op grote bedrijven met hoge veiligheidseisen zoals verzekeraars. Ook PostNL, NS en de Europese Centrale Bank zijn klant.

De markt voor ciam groeit snel. Gartner verwacht dat volgend jaar bijna driekwart van de organisaties een ciam-initiatief heeft uitgerold tegen veertig procent in 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-12T10:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.